Welkom op mijn blog.

Schrijven kriebelt in mijn bloed. Ik doe het dan ook al bijna even lang als lezen.

Op deze blog vind je info over mijn debuutroman "Schotse wolken", die in juni 2013 uitgegeven werd.

Verder schrijf ik om de twee weken een column voor Het Belang van Houthalen-Helchteren, de regionale bijlage van de krant Het Belang van Limburg.

De columns verschijnen vanaf nu ook op mijn blog.

vrijdag 11 november 2016

Column 62: Voetbal en worst

Na drie edities begint het stilaan een traditie te worden: de straatbarbecue in onze straat aan het begin van de zomervakantie. Waar er andere jaren veel geregeld werd 's avonds op straat, tussen het onkruid wieden, gras maaien en andere tuinklusjes door, moesten de voorbereidende vergaderingen dit jaar binnen doorgaan. Maar uiteindelijk was toch alles in kannen en kruiken tegen dat het einde van het schooljaar naderde.
Maar dan kwam er plots toch nog een struikelblok. Want aan het begin van de barbecueweek bleek opeens dat de Rode Duivels hun kwartfinale zouden spelen tijdens onze barbecue. Met heel wat voetbalgekke straatbewoners was de kwartfinale missen dus geen optie, vooral ook omdat de verwachtingen hooggespannen waren. Want dit beloftevolle duivelsteam was voorbestemd om de halve finale te bereiken en misschien zelfs tot in de finale te geraken. Dus werd er besloten dat er voor de barbecue niet enkel worst, satés en spareribs moesten zijn, maar ook een scherm, een beamer en een internetaansluiting om de tent omstreeks 21u om te bouwen tot een voetbalsupporterstempel. En zo geschiedde: één buurman verschafte een oud diascherm, een andere buur met ICT in de vingers zorgde voor een laptop en een goede internetverbinding en er werden zelfs geluidsboxen geïnstalleerd. De avond vooraf werden de tenten opgezet en werd de installatie getest: de mannelijke helft van de straat bekeek ook al de kwartfinale tussen Polen en Portugal in de barbecuetent. En proefde het bier voor...

Vorig jaar baadde onze barbecue in verhit zonlicht. De tent moest toen vooral schaduw bieden om zo'n 37 graden te trotseren. Dit jaar deden we het met om en bij de 20 graden minder en rond 22u een fikse regenbui, maar het was gezellig toeven in de tent en het vlees, de groenten en de drank smaakten. Voor het begin van de voetbalgekte op tv uitbrak, speelde iedereen nog snel een dessertje naar binnen, zodat de voorkant van de tent kon omgebouwd worden naar een soort van cinemazaaltje, zij het dan met harde, houten klapstoelen. Maar dat kon niemand deren. Zeker niet toen na een klein kwartiertje onze Duivels op voorsprong kwamen. Maar de vreugde veranderde helaas snel in teleurstelling en later wanhoop toen de Duivels zich overhoop lieten lopen door de stevige kerels uit Wales. Er werd geroepen en getierd, niets kon echter baten. We zagen onze Duivels ten onder gaan. De match zorgde zo voor een wrange nasmaak, die gelukkig snel verteerd was. Op naar de volgende barbecue, en naar het WK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten