Welkom op mijn blog.

Schrijven kriebelt in mijn bloed. Ik doe het dan ook al bijna even lang als lezen.

Op deze blog vind je info over mijn debuutroman "Schotse wolken", die in juni 2013 uitgegeven werd.

Verder schrijf ik om de twee weken een column voor Het Belang van Houthalen-Helchteren, de regionale bijlage van de krant Het Belang van Limburg.

De columns verschijnen vanaf nu ook op mijn blog.

zaterdag 2 juni 2018

Pasen op verplaatsing


Pasen valt in de paasvakantie. Nogal wiedes. Maar dit jaar betekende dat dat wij ook effectief op vakantie waren op paaszondag. De kinderen waren daar niet meteen zo gelukkig mee, want zouden de paashaas en de klokken de weg wel vinden naar onze bestemming? Onze dochter besloot dus een beleefd briefje achter te laten op de keukentafel met ons tijdelijk verblijfsadres, zodat de paashaas op zijn prospectieronde de klokken in de juiste richting kon wijzen. En kijk, het lukte, want op de ochtend van Pasen lagen er chocolade eieren en ander paaslekkers op onze vakantiebestemming.
Er was echter nog een reden waarom onze kinderen niet zo gelukkig waren dat we met Pasen niet in het land (of tenminste in Lillo) waren. Want in het paasweekend is er voor de kinderen hét evenement van het jaar in ons gehuchtje: Lillo kermis. Er staan pakweg 3 of 4 kermiskramen, maar toch vinden de kinderen het altijd een hele belevenis dat op een paar honderd meter van ons huis kermis staat, waar we nota bene te voet naartoe kunnen. Maar dit jaar konden we daar niet naartoe dus. Ze zullen nu moeten wachten op het eerstvolgende evenement in Lillo, dat gelukkig voor hen niet al te lang op zich laat wachten. Eind deze maand is het namelijk al zo ver. Op Erfgoeddag (zondag 22 april) organiseert de vzw Ontmoetingscentrum Lillo ‘Samen in Lillo’, waarbij het vernieuwde ontmoetingscentrum officieel heropend zal worden. Maar er zijn ook een heel aantal activiteiten voorzien, zoals een erfgoedwandeling door Lillo, een optreden van de harmonie, een demonstratie van de hondendressuur en je kan infostands van alle plaatselijke verenigingen bezoeken. En er is ook aan de kinderen gedacht, want die kunnen de tijd vullen met volksspelen en op een springkasteel. Ook de hongerigen en dorstigen werden  niet vergeten, want Okra zorgt de hele namiddag voor koffie en gebak. En wie liever een frisse pint heeft, kan die ongetwijfeld ook krijgen.
Voor wie Lillo een verre onbekende is en geen intentie heeft om daar verandering in te brengen, zijn er elders in Houthalen ook nog activiteiten voor deze Erfgoeddag. In de oude pastorij in Houthalen kan je immers terecht voor een tentoonstelling over de Grote Baan en de Noord-Zuidverbinding. In het NAC is er een tentoonstelling over Jos Tysmans aan het IJzerfront. Geen nood als je op Erfgoeddag niet overal geraakt, want beide tentoonstellingen zijn ook achteraf nog te bezoeken.
Ik weet alvast wat gedaan die zondag…

Verschenen in Het Belang van Limburg / Houthalen-Helchteren op 13/04/2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten