Welkom op mijn blog.

Schrijven kriebelt in mijn bloed. Ik doe het dan ook al bijna even lang als lezen.

Op deze blog vind je info over mijn debuutroman "Schotse wolken", die in juni 2013 uitgegeven werd.

Verder schrijf ik om de twee weken een column voor Het Belang van Houthalen-Helchteren, de regionale bijlage van de krant Het Belang van Limburg.

De columns verschijnen vanaf nu ook op mijn blog.

zaterdag 2 juni 2018

Naar buiten!


Deze week was het lente. Even leek het alsof we rechtstreeks van de winter in de zomer beland waren. Van vriestemperaturen net voor de paasvakantie gingen we meteen naar dertig graden in de week na de paasvakantie. Wie een vakantie naar Spanje of een ander zuiders oord geboekt had, was eraan voor de moeite: de temperaturen hier waren hoger dan die aan de zonnige costa’s.
Ze hadden dus geen betere week kunnen kiezen voor de buitenspeeldag. Op woensdag 18 april werden in heel Vlaanderen in de namiddag alle kinderzenders zwart en werden alle kinderen opgeroepen om aan een of andere buitenactiviteit deel te nemen. Heel wat gemeenten organiseerden een evenement om die kinderen naar buiten te lokken. Heel moeilijk kan dat niet geweest zijn met dit stralende zomerweer in de vroege lente. Voor onze gemeente vond het evenement zoals gewoonlijk plaats op het domein van Kelchterhoef, waar meer dan 400 kinderen opdaagden om in het bos te spelen of op één van de attracties op de evenementenwei te springen. Ook het Houthalense bedrijf JBC deed een serieuze duit in het zakje met een ongeziene stunt: alle 130 winkels gingen die woensdagnamiddag dicht, zodat de personeelsleden de kans hadden om op deze prachtige lentedag met hun kinderen buiten te spelen. Wat de personeelsleden zonder kinderen moesten doen, was niet helemaal duidelijk, maar er zal wellicht niemand rouwig om geweest zijn dat ze die namiddag een terrasje konden doen of een ijsje likken. Op de Facebookpagina van onze gemeente werd al aangekondigd dat de zon voor de buitenspeeldag van volgend jaar ook al besteld is, maar om het weer van dit jaar te evenaren, zullen ze toch straf uit de hoek moeten komen. Er zullen veel eieren naar de Clarissen gebracht moeten worden…
Ook voor andere evenementen hadden de weergoden goed hun best gedaan. De officiële heropening van het ontmoetingscentrum in Lillo vond zondagnamiddag plaats onder een stralende zon (op een kort onweertje na). Heel wat wandelaars tekenden present voor de erfgoedwandeling door Lillo, waarna ze plaatsnamen op het pop-upterras in afwachting van de burgemeester en de gratis receptie. De frisse pintjes zullen die namiddag wellicht dubbel zo goed gesmaakt hebben als in minder tropische omstandigheden.
En voor de kinderen was het voor de tweede keer in een week hoogdag met het Internationaal Kinderfeest aan het Casino in Meulenberg. Er waren heel wat workshops binnen, maar ook buiten onder een stralend blauwe hemel konden de kinderen zich uitleven op kermisattracties, springkastelen… En de ouders, die konden genieten van een hapje en een drankje op het geïmproviseerde terras.
Na een geslaagd zomers weekend vielen we dan deze week terug op een eerder normale lenteweek, maar het voordeel is dat de belofte van nog meer heerlijke dagen in de lucht hangt.


Verschenen in Het Belang van Limburg / Houthalen-Helchteren op 27 april 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten