Welkom op mijn blog.

Schrijven kriebelt in mijn bloed. Ik doe het dan ook al bijna even lang als lezen.

Op deze blog vind je info over mijn debuutroman "Schotse wolken", die in juni 2013 uitgegeven werd.

Verder schrijf ik om de twee weken een column voor Het Belang van Houthalen-Helchteren, de regionale bijlage van de krant Het Belang van Limburg.

De columns verschijnen vanaf nu ook op mijn blog.

woensdag 8 augustus 2018

Feesten op straat

Afgelopen zaterdag hebben wij op straat gefeest. Wij, dat zijn de (meeste) inwoners van onze straat. Wij hielden immers ons jaarlijks straatfeest annex barbecue. En dat was meteen ons eerste mini-jubileum. Want het was intussen al de vijfde keer dat onze straat voor een dagje (en een halve nacht) werd omgetoverd in een openlucht feestzaal. Het was wel de eerste keer dat ons straatfeest niet in de zomervakantie plaatsvond. We dachten echter dat dat geen obstakel zou zijn, integendeel, we dachten nu zelfs meer buren te bereiken, omdat er in de zomervakantie altijd wel iemand in het buitenland ergens aan een zonovergoten zwembad of strand vertoeft. Maar helaas, Werchter Boutique en enkele bruiloften strooiden voor sommige buren toch nog roet in het eten. Voor de anderen begonnen de werkzaamheden vrijdagavond al. Voor eventuele regen en kou (of zelfs voor te veel zon) werden twee tenten opgebouwd en voor de kinderen werd er een springkasteel opgesteld. Springen op de straat en landen op het gras ernaast, veel beter kan het voor de kinderen niet worden. Zaterdag vanaf een uur of vijf sijpelden de eerste buren de tent binnen voor een aperitiefje. Het vuur werd aangemaakt en toen de houtskool de juiste temperatuur bereikt had, werden de eerste stukken vlees op de grilrooster gelegd. En de mannen verzamelden rond het vuur. Voor de regen waren de tenten gelukkig overbodig, want die was er niet, en ook van een te hete zon konden we niet klagen. Er werd gekeuveld, gegeten, gedronken en als afsluiter voor de kinderen mocht de crèmecar nog even passeren.
Net voor ik aan deze column begon, hebben de Rode Duivels hun eerste WK-wedstrijd tegen Panama gewonnen. En ook dat was een feest voor onze kinderen. Ze trokken maandag naar school in hun eigen rodeduivelspakje en supporterden ’s avonds hevig mee tijdens de match. En ook morgen (zaterdag) zal de tweede match van ons nationaal voetbalteam een feestelijke gebeurtenis worden. Alleen zal er dan niet op straat gefeest worden, maar op de speelplaats. De kleuter- en lagere school houdt zaterdag immers haar jaarlijkse schoolfeest. En ook dat staat helemaal in het teken van het WK. Als je de ouders tot op je speelplaats wil krijgen als de Rode Duivels spelen, kan je natuurlijk niet om dat WK heen. En daar werd dus voor gezorgd: de optredens van de kleuters en het eerste en tweede leerjaar zullen het voorprogramma vormen voor de match België-Tunesië, de oudere leerlingen verzorgen de aftershow. En de match, die kan tussen de optredens door op groot scherm gevolgd worden. Het wordt het langste schoolfeest dat ik al heb bijgewoond, denk ik. Ambiance verzekerd!

Verschenen in Het Belang van Limburg / Houthalen-Helchteren op 22 juni 2018.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten